Banden

Banden

Bosch Car Service Eemnes biedt de band die het best bij uw auto past

De banden onder uw auto dragen in belangrijke mate bij aan uw veiligheid en rijcomfort. Ga maar na: het contactvlak tussen uw auto en het wegdek is niet veel meer dan viermaal het formaat van de hand van een volwassen man. Met dat in gedachten is het direct duidelijk dat het niet verstandig is om te besparen op de kwaliteit van autobanden. Ook voor vakkundige bandenservice bent u bij Bosch Car Service Eemnes in Eemnes aan het juiste adres.

 

De beste band bestaat niet

Kiezen voor kwaliteit betekent niet dat de duurste band automatisch de beste is voor uw auto. Hoe goed een band presteert, hangt af van de juiste band-velgverhouding en maatvoering die door de autofabrikant zijn voorgeschreven. Af fabriek is een auto voorzien van de band-velgcombinatie die optimaal is voor de specifieke rijeigenschappen die de fabrikant voor die auto heeft ontwikkeld.

 

 

Breed, breder, breedst

De laatste jaren zijn de velgen en banden onder nieuwe auto’s steeds breder. Automobilisten vinden dit mooi en sportief en kiezen er ook steeds vaker voor als accessoire in de aftermarket. Brede velgen en brede, lage banden eronder en rijden maar! Maar zo eenvoudig is het niet.

De breedte van het loopvlak moet in de juiste verhouding staan tot de hoogte van de ‘wang’. Ook mag de zogeheten ET-waarde of ‘offset’ (de afstand van het hart van de velg tot het raakvlak met de wielnaaf) niet afwijken van de fabrieksspecificatie.

 

Michelin band

Veiligheid

Is de maatvoering van de nieuwe velg plus band totaal anders dan die van de originele wielen, dan gaat dit ten koste van de rijeigenschappen en het rijcomfort. Bij extreme verschillen komt zelfs de veiligheid in het geding.

Daarom houdt Bosch Car Service Eemnes zich bij de montage van velgen en banden altijd strikt aan de voorgeschreven fabrieksspecificaties, voor comfortabel en veilig rijden.

 

Michelin

Wij maken onder andere gebruik van banden van het topmerk Michelin. Dit betekent dat wij u alle typen, soorten en maten kunnen leveren uit het omvangrijke Michelin-assortiment, voor aantrekkelijke prijzen. In onze werkplaats werken wij met de modernste bandenmontage-, balanceer- en uitlijnapparatuur. Hiermee bent u verzekerd van een perfecte balans ten opzichte van uw auto en een gelijkmatig slijtagepatroon van de banden, voor optimaal rijcomfort en duurzaamheid. Heeft u een specifieke voorkeur voor een ander merk en type band? Ook dan monteren wij deze graag voor u.

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen