Monteur beoefent yoga op een set banden

Bandenwissel

Met een bandenwissel bij Bosch Car Service Eemnes heeft u altijd maximale grip

Voor zakelijke en leaserijders is het al heel gewoon, maar ook steeds meer privérijders kiezen ’s winters voor winterbanden. Voor extra veiligheid tijdens de maanden met veel regen, sneeuw- en hagelbuien. Bijkomend voordeel als u een combinatie van band en velg neemt: uw zomerbanden liggen dan hoog en droog bij ons in de winteropslag, zodat pekel en vocht geen vat krijgen op uw fraaie lichtmetalen velgen.

Winterbanden zijn in Nederland toch niet nodig?

Toegegeven, er zijn soms van die kwakkelwinters waarin u prima uit de voeten kunt op goede zomerbanden. Een alternatief kan zijn all season- of all weather-banden, die zowel in de zomer als winter prima presteren. Maar wie ooit is overvallen door een fikse sneeuw- of hagelbui zal zich gelukkig hebben geprezen met de keuze voor winterbanden. In diverse Europese landen zijn ze in bepaalde perioden verplicht. Bij Bosch Car Service Eemnes kunt u terecht voor elk merk en type band.

Speciaal profiel

Winterbanden zijn grof geprofileerd en voorzien van extra afvoerkanaaltjes waardoor water en neerslag sneller worden afgevoerd. De zachtere rubbersamenstelling zorgt voor meer grip op natte, koude wegen. Vanwege dit laatste is het overigens niet verstandig om er na de winter op te blijven doorrijden. Winterbanden slijten dan sneller en de remweg op een droge weg is doorgaans langer dan die van zomerbanden.

 Profil des pneus d'hiver

Twee pitstops per jaar

Met twee ‘pitstops’ per jaar, een in de herfst en een in het voorjaar, heeft u altijd de juiste banden onder uw auto. Bosch Car Service Eemnes biedt u deze aantrekkelijke bandenservice, waarbij wij de wielen die u niet gebruikt desgewenst netjes voor u opslaan, tot maximaal 6 maanden. Wij werken onder meer met de banden van het topmerk Michelin, waarvan wij alle maten en bandentypes leveren, met en zonder velg. Heeft u een voorkeur voor een ander merk, dan kan dat uiteraard ook. Bij elke bandenwissel controleren wij ook de bandenspanning en de remmen. Zo gaat u altijd met een veilig gevoel het nieuwe seizoen in.

 

Hoe werkt het?

U plant uw afspraak voor een bandenwissel eenvoudig online op onze website. U kunt hierbij voor diverse opties kiezen, zoals de genoemde bandenopslag, het reinigen van de velgen of de banden op spanning laten brengen met stikstof. Gebruikelijk is om in oktober te switchen van zomer- naar winterbanden en in maart/april weer terug naar zomerbanden. Die keuze hangt uiteraard ook af van het weer en uw persoonlijke wensen. Weet u niet goed waar u het best aan doet? Onze werkplaatsreceptionist en monteurs adviseren u graag.

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen